Vizita de acomodare
Dezvoltarea unei dentiții permanente estetice și sănătoase începe cu dinții de lapte. De aceea, încurajăm părinții să familiarizeze copiii cu cabinetul de stomatologie, încă de mici. Primele vizite ar trebui să fie de recunoaștere și împrietenire cu oamenii in halate albe. Abia de la a treia intalnire vom avea un pacient informat, relaxat și cooperant.
Preventie dentara si profilaxie
La copii, riscul apariţiei unei carii este extrem de ridicat din cauza consumului mare de dulciuri si a unei igiene bucale defectuoase. De aceea, în această perioadă este necesară o educaţie corectă şi riguroasă. Copilul trebuie învăţat cum să-şi spele corect dinţii şi cum să folosească produsele de igienă dentară.
Controlul regulat la medicul dentist şi depistarea rapidă a unor carenţe dentare îl vor feri de tratamente complicate în viitor.
Stimaţi pacienţi, vă rugăm să acordaţi o atenţie deosebită dinţilor de lapte. O dantură temporară sănătoasă asigură dinţi definitivi sănătoşi. În jurul vârstei de 12 ani se definitivează erupţia dinţilor permanenţi.
Vă aşteptăm la cabinetele noastre cu micuţii dumneavoastră pentru control.
Printre cele mai cunoscute metode de profilaxie dentară se numără detartrajul şi periajul profesional, fluorizarea locală şi sigilarea şanţurilor adânci şi fosetelor.
Fluorurile locale întăresc dinţii şi cresc rezistenţa acestora la carii.
Sigilarea dentară reprezintă aplicarea unor materiale răşinice pe dinţii posteriori, care reduc şi previn apariţia cariei dentare.
Aparat dentar pentru copii
Tratamentul cu aparate dentare este deseori început la dentiția mixtă (după 6 ani) pentru a coincide cu explozia de dezvoltare pubertală. Majoritatea tratamentelor ortodontice nu încep înainte de erupția dentiției permanente (înainte de 6 ani).
Deși maturitatea nu exclude tratamentul ortodontic, este de preferat aplicarea acestuia în adolescență, din următoarele motive:
• Răspunsul la forțele ortodontice este mai rapid
• Aparatele sunt mai bine tolerate
Inhalosedarea
Ca urmare a dezvoltării tehnologiei în domeniu, vizita la medicul stomatolog nu mai reprezintă un stres pentru copii și implicit pentru părinți. Noutatea acestui tratament constă în folosirea protoxidului de azot, un gaz care combinat cu oxigenul produce un efect calmant asupra pacientului, care astfel nu va mai resimți nicio senzație de teamă.
Bineînțeles, cei mai bucuroși de noul sistem de tratament sunt copiii, a căror spaimă față de cabinetul stomatologic dispare, prin eliminarea senzației neplăcute din timpul intervențiilor clasice.
Sfaturi pentru parinti
Ponturi despre ce ar trebui să facă părintele, odată ajuns la dentist:
• Încearcă să nu devii nervos, dacă copilul tău plânge, în special pentru copiii mai mici, această reacție este una normală față de necunoscut, nou sau diferit
• Noi anticipăm cum vor reacționa micii nostri pacienți și suntem pregătiți pentru astfel de situații – de aceea te rugăm să fii pregătit să ne lași pe noi să conducem discuția cu copilul tău, în timp ce tu observi totul în liniște. Dacă prea multe persoane vor vorbi în același timp și vor spune lucruri diferite, aceasta va induce copilului confuzie și-l va alarma
Încercăm prin toate acestea să ne asigurăm că ești bine informat, înainte de a începe tratamentele.